Hittade den här boken på facebook som jag bara måste tipsa om.
Det är en receptskatt för dig som vill testa och laga persisk mat eller som bara vill bläddra och läsa om allt vad det innebär med persisk matlagning.

Boken som är utgiven av ägarna till den persiska restaurangen Shahrzad i Stockholm, Rozbeh Javid & Amir Akhound i ett samarbete med Eja Nilsson, journalist, författare och matskribent.
 
 
Rozbeh och Amir skriver så här om boken:
 
"Vi vill med den här boken förmedla vår glädje och stolthet över det persiska kök som vi växte upp med. Dofterna, smakerna och färgerna i de persiska rätterna är vårt matarv, som har följt med oss genom livet och på vår väg från Iran till Sverige. Vi vill nu ge det vidare till er – både på vår restaurang Shahrzad och genom denna bok, som vi hoppas inspirerar till egna experiment i det persiska köket." 
 
Boken (ISBN: 9789187941733) går att beställa via restaurang Shahrzads hemsidas webshop.
 
Vill du ha en bit av det persiska köket kan du också besöka restaurangen (regeringsgatan 111 i Stockholm) och bokar då bord genom att ringa 08-660 60 60 eller via deras hemsida:
 
Här kan du också se när Rozbeh Javid besökte Go´kväll nyligen.
 
 
 
De har även facebook och instagram om du vill se mer.
 
Bilderna är från restaurangens hemsida.
 
Persisk mat,

Kommentera

Publiceras ej