Igår fick jag ett ryck och gjorde en supergod matpaj. Jag har inte lagat så många pajer i mitt liv kan jag säga. Det är nåt med degen som jag oftast inte får till. Men igår bestämde jag mig för att möta min svaga länk och det blev en getostpaj med kokta rödbetor och rosmarin.
 


Du behöver:
(För 4 port.)
 
150 g Arla® Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
75 g getost/fetaost
3 ägg
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1⁄2 tsk honung
1⁄2 dl pumpakärnor
 
Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl, eller kör i matberedare. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. 


Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
 
 
Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. 


Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.

 

Njut av pajen med en god sallad. 


Smaklig måltid/ Reza :)

 

P.S. En del har frågat vad jag helst har på mig när jag lagar mat. Ja, en vanlig kväll så kan det se ut så här:

 

Rezas food, recept,