Den här soppan är kanon att göra och riktigt njuta av när det kryper på lite kyla och man känner att hösten är på ingång. 
 
 
Den passar lika bra att äta hemma som i en mattermos ute i skogen eller på jobbet i matlåda.
 
Du behöver.
(4 port.)
 
450 gram champinjoner
150 gram kantareller
1 lök
1 bakpotatis
1/2 palsternacka
100 g. rotselleri
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl. vatten
3 msk kantarellfond (Bong)
Salt o peppar
1 tsk timjan
muskot
3 dl matlagningsgrädde.
Smör att steka i
 
Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna. Skiva champinjonerna och hacka löken och bryn i stekpanna. Lägg över i en gryta.
 
 
Skär potatisen, palsternacka och selleri i små bitar och bryn också dessa i stekpanna. Lägg över i grytan. Häll lite vatten i stekpannan så du får med alla smaker.
Häll på vattnet, fonden och tillsätt buljongtärningen, timjan, en nypa muskot, salt och peppar. Låt småputtra i ca tio minuter till rotfrukterna är mjuka.
Stek under tiden kantarellerna i smör med lite salt o peppar.
 
 
Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Smaka av med eventuellt mer fond, salt o peppar.
 
 
Toasten gör du enkelt genom att ta valfritt bröd, titta i ditt kylskåp vad den kan erbjuda dina mackor och använd fantasin. Själv la jag på Hushållsost (ja det är en underskattad ost, det är vardag), strimlad italiensk salami, skivad purjolök, smör och Dijonsenap. Och så toppade jag det hela med hackad fryst persilja.
 
 
Gör dubbelmackor och kör i ugnen tills osten ser sådär god och smält ut.
 
 
Toppa soppan med kantarellerna och något annat gott du har hemma, någon ört till exempel.
 Sen är det bara att njuta av den krämiga soppan med dom krispiga mackorna.
 

Mumsfilibaba/Reza :)
Rezas food, food, mat, recept,

5 kommentarer

Dixi Wonderland

07 Oct 2015 09:43

GUD VA GOTT! :D
Älskar svamp så jag får nog ta och testa detta :D

Oslofru

07 Oct 2015 09:48

Mums så smaskigt det ser ut :)

Britt-Marie

07 Oct 2015 17:29

Ser väldigt gott ut. Ska testa redan i morgon.
Och vilken snygg blogg! Ser fram mot att följa den. Lycka till!

hjjonsson.blogg.se

07 Oct 2015 18:34

Åh ser gott ut! Älskar ju svamp!

Anonym

09 Oct 2015 09:09

Smarrigt! Då kan man kolla här när inspiration behövs! 😀 Annika L

Kommentera

Publiceras ej